fredag den 31. maj 2013

Den dag min verden væltede


Der har været stille på bloggen, men ikke i mit sind. Tusind tanker har været igennem mit hoved og en kæmpe angst har fyldt hele min krop.
Jeg fik for en måned siden konstateret svære celleforandringer i min livmoderhals. Et helt almindelig rutine tjek fik pludselig en hel anden drejning end jeg havde ventet. Hvad nu?? Har jeg kræft?? Skal jeg dø?? Spørgsmålene er mange - svarerne få.
Få dage efter blev jeg opereret første gang, fik fjernet lidt af livmoderhalsen, for at de kunne sende vævet til analyse, for at finde ud af om det var noget alvorligt.
Dejligt hurtigt at blive opereret - FRYGTELIGT at skulle vente på svar. Op til 5 uger sagde lægen, efter fem døgn var jeg klar til den lukkede. Jeg kunne ikke finde ro, andet end i at være sammen med mine børn. Som i hele døgnet.
Jeg fik heldigvis svar efter 8 døgn, men ikke et positivt svar. Ondt væv der skulle væk. Så jeg blev opereret igen, få dage efter - og så skulle jeg igen vente på svar. Jeg har aldrig prøvet noget så forfærdeligt som at gå at vente på sådan en dom. Jeg har aldrig været så bange i hele mit liv. Det kunne da ikke være rigtig, at jeg skulle have kræft, og endnu mere forkert hvis jeg skulle forlade mine små børn og så i en alder af 29 år??
Og hvad man ikke pludselig kan mærke af symptomer, symptomer jeg længe havde ignoreret og slået væk som værende ingenting. Var disse symptomer i virkeligheden tegn på at jeg havde kræft i hele underlivet???
Yderligere 6 døgn gik der før min læge ringede til mig. Jeg er smittet med hpv-virus (den virus der kan udvikle sig til livmoderhalskræft). Der havde været nogle meget aggressive celler i det væv der var blevet taget ud, celler der med stor risiko hurtigt havde kunne udvikle sig til kræft. Men at man ud fra prøverne kunne se, at det hele var kommet med ud, og at det ikke havde nået at sprede sig yderligere. Han gjorde det meget klart for mig, at det var rigtig godt at jeg var kommet nu, for det var meget aggressive celler.

Nu er jeg lettet, meget lettet. Selvfølgelig chokeret over, at jeg har været så tæt på at være rigtig alvorlig syg. (Jeg skal gå til meget kontrol for at kontrollere at det ikke kommer igen). Men heldigvis ikke er det. Jeg har det som om at jeg har fået livet foræret på ny. Og det skal leves.

Så nu kan verden bare komme an, og om muligt elsker jeg mine børn endnu mere end før, og jeg ved lige præcis hvordan min tid skal prioriteres - den skal tilbringes med børnene.

fredag den 17. maj 2013

Billigt lækkert rerto stof



I anledning af pinsen, solen og foråret, har jeg "TA 2 FOR ENS PRIS" på alt mit retro stof her på bloggen. Du kan se det hele HER.

Det behøver ikke at være to ens stykker, det er dog altid det billigste du får med gratis. Der er ingen begrænsning for antal stykker pr. person. Tilbuddet gælder pinsen ud - altså til og med mandag d. 20. maj 2013. Det bliver solgt efter først til mølle princippet.

Alle bestillinger modtages på Maria@retro-vintage.dk
Og rigtig god pinse til Jer alle.

mandag den 13. maj 2013

Det går langsomt fremad med haven


Så har vi fået sat bedafgrænser op, og jeg er kommet igang med at få plantet om, fjernet ukrudt, lagt fiberdug, og dækbark. Det tager tid alt sammen, særligt fordi det hele er meget tungt (og så lige det med at man ikke har ret lang tid af gangen, med tre børn samtidig).

 

 
Sådan her så den del af haven ud, da vi lavede det hele i første omgang.


Maj 2009

søndag den 12. maj 2013

Vi har fået en lille niece.


Hurra vi er blevet beriget med endnu en lille niece. Min kærestes bror har fået den fineste lille pige. Så midt i alt have arbejdet står den nu på barselsbesøg.

Jeg har lavet en barselsgave til prinsessen.


Et hjemmegjort lille patchwork tæppe, en lille "cafe´pusletaske", og så et par Joha bukser, holly´s stofbleer og en lille rangle.

torsdag den 9. maj 2013

Så er vi igang i haven

Så er alt ryddet.


Vi har været så heldige at svigerfar har afsat en hel dag til at hjælpe med projektet.

Vi har fjernet alt hvad der er blevet trist og ødelagt at se på. Jeg har flyttet alle kryderurterne, men alt andet er væk. Vi starter nu forfra, og sætter nu bedafgrænsning på igen. Vi skal så have lagt fiberdug og bark ud efterfølgende, og så flytter jeg alle vores frugtbuske hen i dette hjørne så de er samlet et sted. Du kan se her hvordan det hele så ud da det var flot og nylavet.

tirsdag den 7. maj 2013

En have i forfald

Sådan ser vores have ud lige nu


vi havde úrte/grønsagshave i disse højbede.

Vi bruger alt den tid vi har i haven, derfor de manglende indlæg. Da vi købte vores hus for snart 6 år siden, var haven fuldstændig vild. Vi talte mere end 100 muldvappeskud, der var døde bambus i metervis og brændenælder og græs i flere meters højde.
Vi fik allerede det første år, ryddet rigtig godt ud i alt det, fik fjernet en masse og fik lavet en fint hjørne med højbede, urte have og en masse bærbuske.
Men så gik det også i stå. To graviditeter meget tæt på hinanden begge med bækkenløsning, satte en stoppe for haveentusiasmen. Men nu er vi kommet igang igen, og vi rydder hele lortet.
Alt hvad vi har anlægt af fine bede, urtehave, alt bliver ryddet og så starter vi forfra. Vi har simplethen ikke tiden og overskuddet pt, med to små børn, til at få passet den have. Nu skal det være en have med masser af græs, og få bede der er til at holde.

Jeg har desværre ikke billeder af hvordan det hele så ud samlet før, men jeg har fundet lidt billeder fra lige da vi lavede denne del af haven.


Forskellig pluksalat


Blandet krydderurter


En masse dejlige jordbær


Bærbuske i fuld flor


Hortensiaer og små lavendler